ניהול איכות ואבטחת איכות

סיכום שיעור 2

INBAR1

INBAR1

פרטי הסיכום

קורס: ניהול איכות ואבטחת איכות

מספר השיעור: 2

סיכום השיעור

קורס ניהול איכות ואבטחת איכות- סיכום שיעור 2

שלושה גורמים המשפיעים על קבלת מוצר באיכות גבוהה וכיצד ניתן לטפל בכל גורם על מנת לשמור על איכות המוצר:

  1. כוח אדם- בחירת כוח אדם איכותי שיודע את העבודה יוביל ליצירת מוצר איכותי. חשוב שכוח האדם יהיה מיומן ושמכיר את המתהליכים, המוצרים ונהלי העבודה.
  2. ציוד- קניית ציוד מתאים ואיכותי יעזור למוצר איכותי, ובנוסף גם ציוד חדש חשוב שיתקינו אנשים מקצועיים.
  3. חומרי אריזה- כשהמוצר יוצא תקין מהמפעל לאו דווקא מבטיח בלת מוצר תקין לאחר משלוח. חומרי אריזה איכותיים יגדילו את סיכויי המוצר להגיע בשלמותו וללא פגיעה באיכותו עד לנקודת מסירה/לקוח.

ביצענו תרגיל בו היה תיאור של סיטואציה- בתור מנהל הבטחת איכות הארגון בו אתה עובד ביקש לקלוט ציוד- מכונות חדשות.

מהן בדיקות האיכות שתבצע? תהליך הרכבת ורכישת ציוד, אנחנו רוצים לסיים את התהליכים הללו בזמן הקצר ביותר. כיוון שהתחייבנו לייצר את המוצר ולספק אותו ללקוח בלוח זמנים מסוים על פי הסכמים, ובמידה ולא נעמוד בלוח הזמנים נשלם קנסות, ובדרך נעשו משגים. יש לבדוק שלא קיצרנו את לוחות הזמנים בגלל שההתקנה נעשתה בצורה לא נכונה, יש לבדוק שכל הפרמטרים שהזנו למכונות לפי הנדרש. שיש את הידע הנדרש להפעלה של כל מכונה.

שלושת המימדים בתכנון האיכות:

  1. מימד הזמן- תכנון אסטרטגי, תכנון טקטי, אופרטיבי ותפעולי.
  2. מימד הארגון- תכנון ההנהלה הבכירה, תכנון בדרגי הביניים ותכנון הניהול האופרטיבי.
  3. מימד טכנולוגי-נהלים, טכניקות וכלים מסייעים בתכנון האיכות.

עריכת הסיכום

iw עִבְרִית
X