ניהול איכות ואבטחת איכות

סיכום שיעור 2

YardenL

YardenL

פרטי הסיכום

קורס: ניהול איכות ואבטחת איכות

מספר השיעור: 2

סיכום השיעור

הגורמים המשפיעים לקבלת מוצר בעל איכות גבוהה:

  • כוח אדם- אין מקום שעובד ללא משאב אנושי. טעות אנוש עלולה לפגוע באיכות המוצר. יש צורך שמשאבי האנוש יהיו מקצועיים ומיומנים. על מנת לשמור על איכות המוצר בתחום הזה- יש לדאוג להכשרה נכונה של המשאב האנושי/ גיוס עובדים בעלי ניסיון.
  • תהליך- אם יש בתהליך שלנו יש סדרת פעולות, בה חסרה פעולה מסוימת או פעולה לא מבוצעת עד הסוף/ בצורה הנכונה- איכות המוצר יכולה להפגע. גורם אחד בדרך לא תקין- זהו מוצר שניתן פסול. יש לבצע בדיקות לפני ייצור המוני/ לאורך שלבי הייצור.
  • ציוד- הציוד חייב להיות מותאם למפרט של המוצר. יש להזמין בהתאם למפרטים ולהרכיב/להשתמש רק לאחר בדיקה שאכן הכל תקין. בהינתן ולא- להחזיר למפעל המייצר. כמו כן, בהינתן ומדובר בציוד חדש- יש צורך שמי שירכיב אותו יהיה בן אדם מוסמך להתקנתו/איש מקצוע.
  • מתקנים- חייב להיות מותאם לשימוש ולצורך.
  • סביבה- לדוגמא טמפרטורה/לחות של הסביבה עלולה לפגום במוצר.
  • חומרי אריזה- שיתאימו לשמירת המוצר במצב המיטבי.
  • תהליכים תקפים (וולידציה)- ניתנת תוקף שהתהליך הנתון הינו נכון ומתאים. ביצוע בדיקות רוחביות ובדיקות קצה יעלה את טיב המוצר.

שלושת המימדים בתכנון האיכות:

  1. מימד הזמן: תכנון אסטרטגי, תכנון טקטי, תכנון אופרטיבי ותפעולי. בהסכם ספק-לקוח- יש חשיבות רבה למימד הזמן כיוון שלאחר זמן מסוים מחייבים לשלם כנסות על עיכוב בזמן. מאידך, קידום מהיר מדי של יצור המוצר עלולה לגרום לכשלים ובסופו של דבר לפגמים במוצר.
  2. מימד הארגון: תכנון ההנהלה הבכירה, תכנון בדרכי הביניים ותכנון הניהול האופרטיבי (תפ”י- תכנון פיתוח וייצור, ניהול קפדני על מנת שנוכל להשתמש לדוגמא בחומרי הגלם בזמן הנכון)
  3. מימד טכנולוגי: נהלים, טכניקות וכלים מסייעים בתכנון האיכות

עריכת הסיכום

iw עִבְרִית
X