סיכום הרצאה 3 לקורס “ניהול איכות ואבטחת איכות 123690”
מגיש: איגור שטרנר מס’ ת.ז. 305993818
בשיעור דברנו על נושאים הבאים:
איכות – ההרכב הכולל של תכונות מוצר, השרות, השיווק , הנדסה, הייצור ותחזוקה, שדרכם המוצר והשירות שבשימוש יענו לציפיות הלקוח.
איכות התאמה –
- התאמת המוצר למפרט ולתכונות שנקבעו לו בשלב התיכון והפיתוח.
- מידת ההתאמה תלויים בתהליכי הייצור
- בסיתות העבודה
- ברמת הידע הטכנולוגי
- וברמת הבטחת איכות המופעלת בתהליכי הייצור.
ניהול- הסגת תפוקות ע”י כפיפים. רק התוצאות יגדירו האם ניהול טוב או לא.
תפקידו של מנהל בחברה- קבלת החלטות ופתרון בעיות.
תקנים:
- תקנים של רשויות – תקנים וולונטריים (כמו למשל תו תקן….)
- תקני חובה
- תקן ירוק
מדדי איכות:
- עמידה בזמני הספקות (ON TIME DELIVERY)
- זמני ייצור (MANUFUCTURING CYCLE TIME)
- זמני איפוס (SET UP)
- אחוז מוצרים תקנים (Yield)
- דחיות \ החזרות מהלקוח\ תלונות לקוח
- עשיה מפעם הראשונה Right First Time
מדדי מלאי :
- מלאי בתהליך
- מלאי גמור
- פחת
מדדי בטיחות המשפעים על איכות:
- כמות אירוע בטיחות שנפגעו או כמעט נפגעו
- כמות אירוע בטיחות שחזרו על עצמם מספר פעמים.
שיפור מתמיד בתהליך –
- מוטיבציה – גורם חיצוני…..
- עוניה – מוטיבציה פנימית הקשורה יותר לרגשות ותחושות פנימיות (הערכיות, מחוייבות….)