ניהול ואבטחת איכות

סיכום שיעור 2

ARIS

ARIS

פרטי הסיכום

קורס: ניהול ואבטחת איכות

מספר השיעור: 2

סיכום השיעור

 

ניהול ואבטחת איכות  127054                          03/05/21

 

סיכום שיעור מספר 2

 

שלושה מימדים בתכנון איכות:

  1. מימד הזמן: תכנון אסטרטגי, תכנון טקטי, אופרטיבי, תפעולי.
  2. מימד ארגון: תכנון ההנהלה הבכירה, תכנון בדרגי הביניים ותכנון הניהול האופרטיבי.
  3. מימד טכנולוגי: נהלים, טכניקות וכלים מסייעים.

 

 

מבנה תוכנית איכות המוצר:

  • הגדרת יעדי איכות
  • הגדרת מרכיבי תהליך
  • הקצאת המשאבים, הסמכות והאחריות לאורך שלבי התהליך.
  • נהלים והוראות עבודה
  • תכניות לבדיקה, בחינה ומבדק בשלבים השונים.

 

המעגל:

כוח אדם—תהליך—ציוד—מתקנים—סביבה—חומרי אריזה—תהליכים תקפים ( ולידציה )

 

שלושה גורמים המשפיעים על קבלת מוצר באיכות גבוהה:

כוח אדם: אנשי מקצוע מיומנים, עובדים בעלי ניסיון שנתקלו בתקלות ובעיות בעבר ויודעים להתמודד.

תהליך: תהליך מבוקר שלבים בו ניתן לעלות על בעיות בזמן ולעצור את התהליך.

ציוד: ציוד מודרני וחדיש, מדויק שיש לו אלמנטים כמו שמירה על איכות הסביבה, חיסכון בכוח אדם, שמירה על בטיחות וכו’.

 

בדיקות איכות:

 

  • בדיקת תקינות- עמידה בתקני איזו, איכות סביבה, בטיחות ועוד.
  • בדיקת יעילות- חיסכון באנרגיה, חומרי גלם, איבודים וכו’
  • הנדסת אנוש- האם העובדים שיפעילו את הציוד יוכלו להפעילו בנוחות ובבטיחות?

 

 

עריכת הסיכום

iw עִבְרִית
X